Ämne: Favorit mat?
Visa ett inlägg
Gammal 2002-10-30, 15:16   #3
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard

En tjock bit oxfilé (4 cm tjock ungefär) med en baconskiva lindad runtom om (fästes lämpligen med en tandpetare). Väl pepprad (jäkligt väl pepprad) och saltad. Stekes lätt några minuter på var sida i het panna. Oxfilén får gärna vara blodig inuti. Bort med köttet ur pannan och i med 2-3 dl vispgrädde. Tillsätt någon eller några tesked(ar) senap och soja (för sältans skull) - viktigt att du smakar av. Koka ner såsen tills den blir trögflytande. Placera köttet mitt på tallriken och häll såsen runt om köttet på tallriken. Servera med grönsaker och pommes. Passande vin till är ett fylligt eller medelfylltigt vin. Typ Baron De Ley, eller Malbec Trapiché.

/Janne
Janne besöker inte forumet just nu